Friday, June 11, 2010

USA riik muretses minu pärast rohkem kui Eesti riik...

Millalgi enne Ecuadori saabumist andsin Eesti Välisministeeriumi koduleheküljel spetsiaalse registreerimisnurga kaudu teada, et viibin Ecuadoris. Igaks juhuks, ehk on vaja kiireloomulisi teateid või juhtnööre anda mõne kriitilise olukorra puhul.

Hiljuti juhtus midagi, mis oleks minu arvates võinud pälvida Eesti riigi tähelepanu. Selle asemel leidsin üllatuslikult teate USA saatkonnalt. Olen USA-s kokku mõned nädalad viibinud; sellest ilmselt piisas, et see riik mind sedavõrd omaks on võtnud, et minu eest kodaniku kombel hoolitseb. Teade puudutas Tungurahua vulkaani, mis asub otse Banose kõrval - populaarne sihtkoht, millest mõned postitused tagasi kirjutasin (ainus vulkaan, mis aeg-ajalt purskab).

Teade ise oli järgmine:

Tungurahua vulkaanis on toimunud laiaulatuslik vulkaanipurse. Vulkaanituhk liigub tuulega üle Chimborazo provintsi ja kandub edasi Guano ja Guayase provintside suunas. Lähedalasuvad maanteed ja asulad on liikumiseks suletud ja elanikud evakueeritud. USA saatkond soovitab tungivalt oma kodanikel hoiduda reisimast antud piirkondadesse. Tunghuraua vulkaan paikneb umbes 140 kilomeetri kaugusel Quitost. Geoloogid jälgivad hetkel põhjalikult vulkaani tegevust. Vaatluste tulemusi võib näha www.igepn.edu.ec , lingilt "volcanes".



Värskelt pursanud vulkaan (allikas: www.igepn.edu.ec)

1 comment: