Friday, May 28, 2010

Quilotoa 1. osa: reis



Tere taas

üle pika aja! Kirjutaksin küll tihemini, aga mõtetes on vaid EVS-i projekt, mille esitamise tähtaeg on 1. juuni. Kui see edukaks osutub, siis annab Euroopa Liit mulle natuke raha ühe projekti elluviimiseks Ecuadoris. Sellel teemal kirjutan kunagi hiljem, kuid projekti taotluse kokkupanek ei jätnud mulle pähe ruumi millestki muust mõelda.

Mõned nädalad tagasi nädalavahetusel leidsin end taas olevat üksinda. Oli kange reisiisu, ja ega ma reisikaaslasi kuigi aktiivselt ei otsinudki, sest omal käel minemisel on palju võlusid.

Sihtkohaks valisin Quilotoa.

Tegemist on 3900 meetri kõrguse vulkaaniga, mis asub Cotopaxi provintsis (Cotopaxi ise on tuntud eelkõige Ecuadori kõrguselt teise (ja kõrgeima aktiivse) vulkaani poolest - 5900 meetrit - vaieldamatult populaarseim mäesõprade sihtpunkt Ecuadoris). Quilotoa pilkupüüdvaimaks paigaks on 250 meetri sügavune kraater, mis tekkis umbes 800 aasta tagusest vulkaanipurskest.


Quilotoasse minek pole kuigi hästi korraldatud. Toimisin tuttavate soovituste järgi: Quitost tuli sõita Cotopaxi pealinna

Latacungasse, sealt ümber istuda Zumbahua poole suunduvale bussile, ja Sumbauas peaks kohalike elanike käest juhtnööre küsima.

Zumbahuani

minek oli lihtne, ehkki jõudsin viimasel hetkel bussisolijatelt küsida, kus see õige koht mahaminekuks on; vastati, et siinsamas.

Jätkub...

No comments:

Post a Comment