Sunday, April 18, 2010

Uus päev mindos: liblikafarmi

Nüüd hakkavad tulema üllatused. Nagu varem kirjutasin, olin enne nädalavahetust mõtlik, kas õnnestub pühade ajaks Mindosse või Banosesse minna. Käisime mõlemas kohas. Nimelt oli Mindo kohal juba alates hommikust tumedad pilved, ja järgnevate tundide jooksul sadas lakkamatult.



Jõudsime ära käia liblikafarmis. Tegemist oli Ecuadori suurima liblikate elukohaga - 25 eri liiki. Pole sellelaadset paika varem külastanud, ja kui ma siiani olin kuulnud sõna farm, siis kujutlesin selle all kõikvõimalikke isendeid, kuid minu pähe poleks mahtunud, et ka liblikatele võib kasvandus olla.
Farmi suurus oli veidi üle 600 ruutmeetri, ja suurema osa territooriumist võtsid enda alla erinevat liiki puud ja põõsad. Lisaks liblikahuvilistele oleks ka taimehuvilistel seal nii mõndagi avastada. Liblikad hõljusid küll pidevalt ringi, kuid suurem osa neist oli kusagil peidus, mistõttu peavad farmikülastajad kannatlikult ootama ja ringi vaatama, et õigel hetkel möödalendavat liblikat märgata. Pilti oli neist pea võimatu teha, sest nad liikusid kiiresti ja arvatavasti ei meeldinud neile fokusseeritud kaameraga tähelepanu. Erandiks olid Morphod, kes laskusid madalatele taimedele ja püsisid seal kaua aega liikumatult, jättes endast taimelehtede mulje. Kui nad taas õhku tõusid, oli ka neid võimatu pildistada. Üks vahvamaid kohti oli farmis võrkkiikedega lehtla, kus võis koolibrisid ja nende tegevust jälgida.

No comments:

Post a Comment